3-6-9 képből felépített fotók az Instagramon

Szerinted is jó ötlet 3-6-9 képből felépíteni egy nagyot az Insta oldaladon?

Kétségtelenül látványos technika, és első ránézésre jónak tűnik ez a megoldás egy feed-en, valójában mégis egy hibáról van szó, amit sokan elkövetnek.

Vizsgáljuk meg, miért nincs értelme ilyen képet kitenni.

Ha valaki felmegy az Instagram oldaladra, egészében nézve nagyon jól néz ki egy ilyen nagyméretű kép.De mi van akkor, ha valaki a hírfolyamban görgetve látja az egyik kis darabot? Ez az a pont, amikor értelmetlenné válik ez a technika.


❌ Nem tudsz minden képhez szöveget írni, nem tudsz magyarázatot fűzni az egyes elemekhez, így igazából nem adsz értéket a közösségednek egy-egy darabbal.

❌ Az aktivitási arányod is rémes lesz a képeken, hiszen ki likeolna egy könyököt, vagy egy fél paradicsomot? Ez pedig nem tesz jót a további tartalmaid megjelenítésének sem.

❌ Gondolj bele, hogy milyen csúnya, ha egy ilyen nagyméretű fotó a későbbiekben szétcsúszik. Elsőre erre nem is gondolunk, de a poszt után már sokkal nehezebb lesz kezelni a feed-et.

❌ Idegesítővé vállhat a követőd számára, ha rendszeresen találkoznak értelmetlen fotórészletekkel tőled, ezért sem érdemes elkövetned ezt a hibát.

❌ Persze nem tagadjuk, vannak olyan sikeres profilok, ahol ilyen fotókat is gyakran látunk, azonban ha te Instagramon értékesíted a termékeid vagy a szolgáltatásaid, akkor ezt a posztolási startégiát inkább hanyagold.

Te melyiket likeolnád szívesebben? A teljes fotót vagy a kis részleteket a jobb oldalon?