A kreatív látványvilág egyenlő a sikeres márkával?

Az internetet böngészve számos olyan márkával találkozunk, akik minőségi terméket árulnak, mégis a vizuális látványviláguk silány, szürke. Szerencsére egyre többen ismerik fel, hogy a vállalkozásnak szüksége van a minőségi fotókra, tartalmakra. Azt tapasztaljuk, hogy egyre inkább nő az igényük a vállalkozóknak, hogy megtanulják elkészíteni maguknak ezeket a tartalmakat. Ebben a cikkben nekik szeretnénk segítséget nyújtani.

Önfejlesztő vállalkozók

Mivel már számos marketinget oktató/kivitelező cég van a magyar piacon, ezért egy kezdő vállalkozónak is hamar a tudtára jut, hogy mennyire fontos a tudatos kommunikáció, az előre megtervezett marketing stratégia, az üzleti terv, a márkaépítés, a sales, a közösségi média felületek és még sorolhatnánk. Ennek ellenére bennünk hiányérzet támadt, mert a vizuális kommunikációról keveset vagy semmit se hallani. Ezért tartottuk fontosnak, hogy a kivitelezés mellett az edukációval is foglalkozzunk, hiszen a két tevékenységnek más a célcsoportja.

Az önfejlesztést jellemzően az egyéni vállalkozók tartják fontosnak (és milyen jól teszik), hiszen nekik meg kell küzdeni azzal a nehézséggel, hogy egyedül vannak a vállalkozásban. Mindent egymaguknak kell megcsinálniuk, mert nem tudják kiadni a megfelelő szakembernek a feladatot. Tudjuk milyen érzés ez! A jó hír az, hogy egy igényesen kivitelezett látvánnyal sikeresebb lehetsz a konkurensednél, így hamarabb jutsz egyről a kettőre (hogy Gál Kristófot idézzük).

Saját magunkból kiindulva, nemrégiben válogattunk hazai gyertya gyártók kínálatából, és szégyen nem szégyen, attól a cégtől vásároltunk, akinek a fotóinak a hangulata, kivitelezése jobban megfogott minket. Miért tettünk így? Mert bennünk a vásárlóban jogosan merül fel a kérdés, ha már a termékről készült fotó sem igényes, mit várjunk magától a terméktől?

Kezdjünk el már ma dolgozni a márkánk látványán! Miért?

Lehetséges, hogy a képi világ fontosságán még nincs akkora fókusz, de ahogy az Instagramot egyre nagyobb számban kezdik el használni a magyar vállalkozások, úgy fog egyre inkább nőni az igény a minőségi fotós tartalmakra. Ez teljesen logikus, hiszen az Instagram egy vizuális portál, ahol elsősorban fotókkal kommunikálunk. Mindenkiben megvan az igény arra, hogy a márkáját magasabbra pozicionálja. Ezt el tudjuk érni a magas minőségű termékminőséggel, az árképzéssel, egy ütős kampánnyal, influencer marketinggel, a szakértői státusz kialakításával, és persze az igényesen kivitelezett vizuális és audiovizuális tartalmakkal (fotók, videók).

Miért fontos a megfelelő vizuális tartalom egy vállalkozás számára?

1.📎Hiába jó a terméked, ha nem tudod azt megfelelően kommunikálni, legyen az vizuális vagy szöveges tartalom.

2.📎Rengeteg fizetett tartalommal találkozunk nap mint nap a közösségi médiában, azonban egy izgalmas fotóval egyszerűbb kitűnni ebből a zajból.

3.📎Sokan még most is olyan stock fotókat használnak, amelyek már elavultak, így a márkád is könnyen ódivatúvá válhat.

4.📎 Izgalmas, kreatív fotókkal képes vagy a márkádat magasabbra pozicionálni, akár árat emelni, hiszen a fotók láttán a vásárló nem kérdőjelezi meg a minőséget.

5.📎Szép gondolat, hogy ne a borítója alapján ítéld meg a könyvet, azonban ha betérünk egy könyvesboltba, biztos vagyok benne, hogy ahhoz a könyvhöz fogsz odalépni, amelyiket messziről kiszúrtad, akár még a kirakatban.

+1📎Tévhit, hogy minden webshopnak fehér háttér előtt, steril környezetben kell befotóznia a termékeit. Ne várjuk el a vásárlóinktól, hogy meghassa ez a fajta kommunikáció, ma már az emberek izgalomra vágynak.

Szeretnéd te is kihasználni a minőségi fotók adta előnyöket?

Bízd szakemberre a kreatív fotóid elkészítését, és keress minket bátran a kivitelezéssel kapcsolatban az info@forgeronakademia.com e-mail-címen. Minden kérdésedre szívesen válaszolunk.

Inkább megtanulnád a profi fotók készítésének fortélyait?

Sajátítsd el a Flat Lay fotózás alapjait az online videós képzésünk keretén belül, és készíts egyedi termékfotókat a márkád számára. Kattints és tudj meg többet online képzésünkről!

http://bit.ly/2TaU9M3