Az unalmas webshop fotók ideje lejárt

Eljött az idő, hogy leszámoljunk a fehér háttérben prezentált termékfotókkal, amit a mai napig rengeteg webshop használ.

Mit nyersz azzal, ha lecseréled ezt a tematikát?

Kitűnsz a tömegből! Ezt garantáljuk! Millió inger ér minket nap mint nap, például a reklámok, a fizetett hirdetések, a Facebook oldalak posztjai, az Instagram, és még sorolhatnánk. Számos információt próbál az agyunk feldolgozni rövid időn belül, és bizony az ingerküszöbünk már elég magas, így sok kell, hogy emlékezzünk, hogy felkeltse valami az érdeklődésünket.

Miért gondoljuk azt, mi vállalkozók, hogy egy fehér háttér előtt prezentált termékfotó még most is megállja a helyét?

Ha olyan terméket forgalmazol, amit fel lehet dobni egy kreatív látvánnyal, akkor örülj neki és élj vele! Használd ki a lehetőséget, és adj a márkádnak egy izgalmas tálalást.

Persze az is igaz, hogy vannak olyan termékek, amikhez a fehér háttér is éppen elegendő, például egy állateledeleket forgalmazó webshop, vagy egy autóalkatrészeket forgalmazó weboldal.

Mit tehetsz ebben az esetben, hogy megragadd a figyelmet?

Készíts olyan kampányt, amiben meg tudod mutatni, hogy több spiritusz van a cégedben, mint a webshopon található fotók. Hogyan? Például készíttess egy image videót, amit be tudsz tenni a webshopod főoldalára, így máris lesz valami, amitől emlékezni fognak rád, ami beleég a vásárló fejébe még a fehér hátteres fotók előtt.

 Korábban már írtunk egy cikket arról, hogy miért érdemes a weboldalad főoldalára videót elhelyezned. Ide kattintva elolvashatod: http://bit.ly/2ypQTQo

Szerettük volna, ha nemcsak tőlünk hallod, hogy milyen előnyökkel jár, ha el mersz térni a bevett szokásoktól. Ezért felkértük Lay Boglárkát, a BogBag márka alapítóját, akinek a webshop fotóit a Forgeron készítette, hogy meséljen nekünk a tapasztalatairól. A BogBag, elsősorban biopamut termékeket forgalmaz, például kenyeres és zöldséges zsákokat.

Bio termék lévén a fotó alapjának egy OSB lapot választottuk, amit kiegészítettünk még egy élénk citromsárga kartonlappal. Mivel zöldséges zsákot szeretettünk volna fotózni, ezért egyértelmű volt, hogy gyümölcsöket fogunk társítani hozzá, amit kiegészítettünk még illusztrációkkal, almaszirommal és zöld növényekkel.

F: Milyen visszajelzéseket kaptak a honlapodon lévő fotók?

B: Sokan megdicsértek, vásárlók, ismerősök, üzleti partnereim is, hogy milyen szuperek lettek a fotóim. Több vásárlói visszajelzést is kaptam, hogy a megvásárolt termékek ugyanolyan magas minőségűek, mint a fotók.

F: Milyen előnye van annak, hogy kreatív, látványos képekkel rendelkezik a márkád?

B: A képeimmel mindig kitűnők a tömegből, és minőséget képviselek, legyen szó egy cikkről, ahol több márka is fel van sorolva, vagy éppen egy Facebook vagy Instagram kampányról. A képeimnek hangulata van, ami tökéletesen megörökíti azt az érzést, amit a termékeimmel szeretnék kifejezni.

A zero waste termékeimről készült fotók teljesen egyediek. Nem a megszokott letisztult, egyszerű, csak a termék szerepel a fotón stílust követik, mint a többi hasonló terméket gyártó cég fotói. Színesek, mozgalmasak, tele vannak élettel. Mindegyik fotó különböző, de mégis megvannak az elsőre felismerhető stílusjegyek, amiről első pillantásra is látszik, hogy egy BogBag termék van a fotón.

F: Mit tanácsolnál más márkáknak a webshop fotókkal kapcsolatban?


B: Merj más lenni, mint a többi, merj kitűnni és egyedi lenni, lógj ki a sorból, így biztosan megjegyeznek majd. Szerintem a jó minőségű, egyedi fotók nagyon fontosak, egy egyszerű, letisztult weboldalt is olyan szinten meg tudnak tölteni élettel, hangulattal, hogy a vásárló szívesen időzik a weboldalon. Nagyobb kedvvel is vásárol, mert vágyat keltenek a termékfotók, hiszen annyira szép és annyira jó a termék, hogy neki is kell. Ő is akarja azt a terméket.

Mit tehetsz, ha szeretnél te is látványos fotókat készíttetni a márkádnak?

Amennyiben szakemberre bíznád, keress minket a kivitelezéssel kapcsolatban az info@forgeronakademia.com e-mail-címen, és tedd fel bátran a kérdéseid!

Vagy akár tanuld meg Te magad a Flat Lay fotózás fortélyát az online videós képzésünk keretén belül, és készíts egyedi termékfotókat a márkád számára. Tudj meg többet online képzésünkről ide kattintva!

http://bit.ly/2TaU9M3